Aloittaminen

Vauvauinnin aloittaminen

Suosittelemme vauvauinnin aloittamista noin 3,5 kuukauden iässä, kun lapsi painaa vähintään viisi kiloa. Uintiharrastuksen voi toki aloittaa myöhemminkin, sillä kokeneet ohjaajamme pystyvät auttamaan varttuneemmankin pikku-uimarin mukavan harrastuksen pariin. Jokaisena uintipäivänä on ryhmiä, joissa jopa 5-6-vuotiaat voivat uida!

Katso vapaat uintipaikat ja ilmoittaudu!

Ennen uintiharrastuksen aloittamista

Kylpyveden lämpötilan laskeminen 32 asteeseen aloitetaan noin kuukausi ennen vauvauinnin aloittamista, jotta lapsi tottuu uintiveden lämpötilaan jo kotona. Kun kylvetätte lasta kotona, niin käyttäkää runsaasti vettä. Muistakaa kastella myös lapsen kasvot märällä kädellä otsalta alaspäin suuntautuvalla liikkeellä.

Ensimmäisellä uintikerralla

Uintikerta merkitään Foiben aulassa olevaan käyntikertalistaan, joka löytyy sinisestä kansiosta toimiston tiskiltä. Oma nimi löytyy sen uintiryhmän kohdalta, johon olet ilmoittautunut. Siihen merkitään sekä käyntikerrat että korvausuinnit.


Kun tuo kauan odotettu ensimmäinen uintikerta (15-20 min) koittaa, niin odottakaa altaan reunalla, kunnes muut ryhmänne uimarit ovat menneet altaaseen. Ohjaaja huomaa teidät ja ottaa teidät henkilökohtaiseen ohjaukseen.


Ensimmäisillä uintikerroilla tutustumme perusotteisiin: pystyasentoon (aikuinen ottaa lapsen kyljistä molemmilla käsillä tukevan otteen), joka mahdollistaa liikkeet sivuttain, ylöspäin sekä eteenpäin ja taaksepäin. Mikäli uimari jaksaa, niin kokeilemme myös vatsa- ja selkäotetta. Sukellusharjoituksia teemme vasta ehkä kolmannella tai neljännellä uintikerralla lapsen viriketason huomioiden.

Mitä otan mukaan?

Ottakaa mukaan normaalit peseytymisvälineet ja lapselle yksi extrapyyhe, jonka voitte laittaa esimerkiksi auton turvaistuimen suojaksi, kun lapsi mahdollisesti odottelee äidin tai isän ollessa suihkussa.

Tyyli on vapaa

Lapselle ei tarvitse hankkia vauvauintiin tarkoitettuja erikoisuikkareita. Parhaiten sopivan uima-asun löytää tavaratalojen lastentarvikeosastoilta. Uima-asu voi siis olla kokouimapuku pitkine tai lyhyine lahkeineen. Se voi olla myös painiasun kaltainen tai pyöräilyhousujen näköinen - jopa pikkubikinit ja ns. vaippauikkaritkin käyvät. Normaalit vaipat otetaan tietenkin pois ennen altaaseen menoa. Uima-asun tyylillä ei siis ole väliä, kunhan päällä pysyvät ja ovat vanhempienkin mieleen!

Muista pesut!

Lasta ei tarvitse kastella ensimmäisillä uintikerroilla lainkaan. Luonnollisesti suoritamme kuitenkin alapesun, jos siihen on tarvetta vaippojen riisumisen jälkeen. Peseytymisessä noudatetaan tarkkaavaisuutta, sillä kaikki lika ja epäpuhtaudet altaan vedessä liukenevat meistä aikuisista. Siispä peseydymme ilman uima-asua huolellisesti ja kastelemme myös hiukset.

Share by: